18 Dec 2013

Bulan homework, study, holiday



Waaaahh dah lama tak blogging lagik. Hehehe :D Cuti sekolah memang semua orang busy kan. Homework lah, yang tuisyen lagi, yang holiday lagi mana sempat nak bukak blog. Tapi ada jugak bloggger yang masih aktif dan produktif. Join all the segmen and giveaway by other blogger. Mana tau dalam cuti sekolah nie, bertuah dan dapat pulak hadiah. OMG tuhan je yang tau :)

So guys, macam mana dengan homework? Dah siap? Kalau you guys tanya kita, hm dah nak siap lah. Kira kira 80% dah selesai. Alhamdulillah. Ye la, homework yang cikgu cikgu bagi tu bukannya senang, susah nak mati pun hado. Rasa nak renyuk kan semua handout hahahaha XD Tak baik doh
Tapi kan , bila kita check buku kita balik. Hm modul addmaths SASER kita dah ke mana pergi dah. Er kalau ada sesiapa ke esp my dormates dah terambil nanti bawak ar first day tu. susah doh takde module tu. Aku nak belajar hapa cenggitu en.

Holisay pulak yeah. :) :) Siapa yang dah holiday angkat tangan dan goyangkan~ Hee :D Lyana pun dah. And Insya-Allah next week hm weekdays kot, kita ikut abang kita wuhuuuuu :D Nak keluar omg. Berjimba lah weh. Er rasa macam nak pegi IT fair or PC Fair laaa. Well mesti lah banyak megasale kan. Ofc i nak beli gajet baru. Smartphone!! :) 

Hujan lah dekat rumah kita nie. Ok nak pegi angkat bajuuuu :p Bye! 

19 Nov 2013

Last Giveaway 2013 By Nina Shukri



Click banner :*

Jom meriahkan giveaway nie. Hadiah menarik jom! 


Doakan lyana menang. I love You

1K Giveaway By Cik Arnab



Click Banner 

Lebih 96 hadiah ntuk dimenangi. Jom la join :)



First Giveaway By Atiqah Jaidin and Arrien Amani



Click banner sayang :*

First giveaway yang diajurkan oleh Atiqah Jaidin dan Arrien Amani yang menawarkan hadiah-hadiah menarik menanti anda. Kami mencari seramai 68 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari meriahkan GA pertama mereka ini.{ senarai hadiah }


Doakan lyana. Ayuh join ramai ramai :) 




Giveaway Topup By BudakComot

Lyana join lagik :)

Click banner :)

Lyana follower ke 281 :)


Lyana guna rangkaian Celcom dan Maxis
Hadiah:
Topup RM10 x 1
Topup RM5 x 4


Due: 21 Nov 2013
Tarikh Umum Pemenang: 23 Nov 2013

Jom join ramai ramai. Meriahkan giveaway Budak Comot si Izzati nie. Ayuh :)

SEGMEN REBUT TOPUP BY FHAZWANI



Click banner comel untuk join :)


Rindu rasanya dah lama tak join mana mana giveaway. Nak join semua giveaway yang ada hari nie. Weeeee :)

Jom meriahkan segmen by blogger hot Fatin Hazwani ni jom. Jom masuk ke dunia FHazwani http://duniaimpianfatin.blogspot.com

Harap ada rezeki nak menang :) Insya Allah 




Rindunyaa :)


HAI SEMUA.




I WAS LIKE ASDFGHJKL NAK TUNGGU MASA NAK UPDATE POST BARU. FINALLY :)

Alhamdulillah. Nie masa yang paling paling sesuai untuk lyana update post baru. Gambar yang dekat atas tu? Er itu gambar time Jamuan Merdeka Raya Seseri :) 
Okay tutup cerita di atas

Ok sejak balik rumah nie kita rasa rindu all the form 5 of Dendro 4. :* Teringat lagi dua hari sebelum balik rumah tinggalkan dia orang, kita sempat lagi main kejar kejar dengan kak teah. Lari sorok dekat locker annur atifah anne (Triple A) Best nya tak boleh lupa. Asyik gelak je. Sampai aour captain yang memang satu dorm kata dorm bergegar. Hahaha XD Memang la kalau dah seronok dah tak ingat dunia. Dah la dorm bawak ada orang. Sabar je la penghuni dorm bawah tuu. Rasa macam nak roboh je. x)

And masa malam terakhir tu kita jadi macam orang lain. Ramai kata kita lain. Sebab? Kita dah start kacau Kak Ain Amin, senior yang paling ditakuti dan disegani oleh penghuni Dendro 4 :p Kita boleh siap naik atas katil dia. Dia pulak? Baring dekat katil kita. Haih pelik sangat kot. And beberapa hari sebelum balik tu, katil kita dah macam hotstuff dah. Sering menjadi tumpuan orang nak study sebab sejuk dan terang kalau nak saty up.

Esok tu ada hari interaksi akademik. Ingat kan mama kita datang tapi. er memang datang pukul 12.10 tgh. Then we decide untuk turun dorm dan kemas apa apa yang patut. dan pukul 12.20tgh kita dah bagi passbook dekat guard walaupun sepatutnya kena keluar pukul 12.30 tgh. Heeee :) Guard tu pun terima je. Apa lagi ayah kita pun terus bawak kita balik rumah dan bila sampai rumah kita terus? Tidur :) Bye.

24 Sep 2013

Tolong jangan paksa. WTH




@SESERI

Tolong jangan paksa. Dah baca kan? faham faham je la. Bukan nak kata apa, cuma setiap orang nak ruang dan peluang. Mind your own business je la sayang oii~




4 Sep 2013

Wordless Wednesday.



Stop wishing. Start doing. 

Welcome abroad to my world.  This is where I wrote about my daily life and random thoughts. Imma bit lazy to write something nowadays =.= Enjoy your visit here :) 

5 Aug 2013

Dah nak raya. :)


"Keep Calm Raya Dah Nak Dekat" 

Alhamdulillah. Siap edit. Fuhh~ :) Sorry for not being able to post anything here for a week. As you see, I changed my layout again. -..-
*Rindu bloggerr. Lama dah tak update. Sign in tadi pun tercari-cari ape nak kena tekan dulu. -..-

Raya dah nak dekat. Header pun lyana dah tukar! Cantik? :D Baju dah tempah, rumah dah kemas. Tapi satu je yang masih belum. Shopping! Shopping masih belum habis sebab nak tunggu adik yang otw balik rumah dari maktab. Insya-Allah sampai rumah malam nie :) #Cantwait beraya berjimba bersama 

Niat di hati nak buat giveaway tapi sponsor masih belum cari. Hadiah pun belum beli. Ingat keluar esok nak tangkap mana mana hadiah yang sesuai. Sempat kot. Dan malam esok terus balik seremban. Ye, balik rumah sana pulak. Omaigodd, tak sabar nak balik kampung jumpa cousin yang baru, yang lama! :D Yang baru, Selamat Datang. Yang lama? Hmm, kalau dah jumpa memang tak tidur malam lah borak nya! Banyak cerita memandangkan dah lama tak jumpa. Banyak lah cerita dia orang. :D  
Ok, jam pun dah pukul 12.35AM. Apa yang patut lyana buat?
Faham faham je la yang oii~ 
 Selamat Malam! :) 

"packing for balik kampung"

Hati hati di jalan raya. 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. :*

Jemput ke blog Atifah Zulkifle, my classmate, my dormmate. SESERIAN





23 Jun 2013

Dapat Balik, JEREBU. SESERI, KL

Alhamdulilah~ 

Gambar ni kita ambil after solat zuhur tadi. KLCC GHAIB -.-
Saya dan semua pelajar Seseri, KL dapat balik sebab jerebu dekat KL teruk. SANGAT! Dorm saya yang memang depan KLCC, samapai ghaib terus KLCC tu, Dalam dorm pun boleh jerebu. Thanks Pn. Norsham sbb bagi kami PB a.k.a Pulang Bermalam. ASIS dapat ke? Hahahaah :D Btw, Miss you Raja Syazana. Bleh balik ke? Hahaha XD
:) Sampai sini je laaa, nanti kita update lagi kayh, Bye :*

18 Feb 2013

Pengumuman pemenang Random Giveaway by LS.


Walaupun GA dah tamat, lyana tetap terima penyertaan blogger yang join after 16 Feb 2013 :-) kite ni tidak lah zalim sangat. yang pasti korang ikut syarat dah laa~

Tadi dekat twitter lyana kata nak umum pemenang esok kan? Tapi lyana cuba untuk umum hari nie. Cepat-cepat on laptop. ^_^

Okeyh, malas nak cakap panjang dan panjang. lyana terus umumkan.

PEMENANG WAJIB TUNTUT HADIAH DALAM MASA 5 HARI SAHAJA.



2 pemenang bertuah yg dapat pilih hadiah masing-masing ialah:




Tudung bawal untuk 2 pemenang TUNTUT SINI




TOPUP RM5 untuk 2 pemenang TUNTUT SINI atau SINI



Review Blog untuk 3 pemenang by Nabila Biela TUNTUT SINI





Review Blog untuk 3 pemenang by Shaira Elianis TUNTUT SINI






Doodle Special untuk seorang pemenang TUNTUT SINI 



Alhamdulillah, and semua pemenang mesti bagi detail secepat mungkin kepada para sponsor. 2 pemenang yg dpt hadiah dari lyana tuntu dekat lyana sama ada di twitter/blog/facebook. Siape cepat dia dapat. :-)

Utk yg tak menang, Insha Allah turn korang utk next giveaway kita. Hehehe . so rajin2 kan diri follow dan jenguk blog lyana. 

Yang menang sila hantar detail macam nie :

Nama :
URL entry :
Jenis hadiah/ menang ape :
Alamat : *doodle, review blog tak payah
No. telefon : *doodle, review blog tak payah

Maaf, pemenang bertuah hanya dipilih 2 orang untuk keadilan para peserta. Tenkiuu~ ^_^

16 Feb 2013

HOT GIVEAWAYY 2013!

Entry Telah Dilekatkan Dengan Gam Gajah! XD

Click Banner untuk dapatkan URL.

Okeyy, hari ni lyana nak buat giveaway selepas dapat tajaan dari seorang rakan baru di Instagram. ^_^ Actually, kite orang nak buat GA dekat facebook, tapi ada sedikit masalah. Malas nak cakap panjang, jom join nak? 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
  • Mestilah warganegara Malaysia sahaja. 
  • Jantina : Lelaki / Perempuan. Pondan? Tak layak XD
  • WAJIB ada blog.
CARA-CARA MENYERTAI GIVEAWAY
  • WAJIB follow blog nie. *utk tahu segala perkembangan GiveAway
  •  *Info terkini akan di updated di sini.
  • Buat satu Entry bertajuk Random Giveaway by LS
  • TAG sekurang-kurangnya 2 Blogger dan pastikan mereka tahu.
  • Letak banner, dan hantarkan link entry anda dibawah. SIAP! :)
  • Giveaway akan terbatal jika kurang 50 penyertaan.

HADIAH UNTUK 3 PEMENANG BERTUAH ^_^


1. Botol Air
2. Hadiah Misteri
3. Purse Comel
4. Flat Shoes 

DAN 

Review Blog untuk 3xpemenang by Nabila Biela. Follow Blog - WAJIB
Top up RM5 untuk 2 pemenang by ShairaElianis  WAJIB
Tudung bawal untuk 2 pemenang by Amalia Hayati LIKE - WAJIB
Doodle special untuk seorang pemenang by Amalia Hayati Follow Blog - WAJIB
Review Blog untuk 3 pemenang by ShairaElianis Follow Blog WAJIB


Peimilihan Pemenang: Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Pembahagian Hadiah : Pemenang dapat pilih hadiah masing-masing. Siapa cepat, dia dapat! :)

 Okeyy, hadiah dekat situ ade empat kan, tapi sorang dari 3 pemenang yang awal berhak pilih 2 hadiah. ^_^ Menarik tak? Haaaaa, apa lagi. Jom la joinn~ :)

PENCARIAN SPONSOR DIBUKA!


Nak jadi sponsor? PM lyana di twitter. ^_^

12 Feb 2013

GIVEAWAY UPDATED by ME !


Selamat Hari Selasa~ Semoga kalian berada dalam keadaan sihat walafiat. Insha Allah ^_^

Okeyh, lyana di sini cuma nak updated senarai hadiah, memandangkan ada beberapa sponsor yang bermurah hati nak sponsor hadiah bagi Giveaway lyana nie, Alhamdulillah~ Semoga Allah melimpahkan rezeki ke atas kalian semua~ :)

SENARAI HADIAH

Top up RM5 untuk 2 pemenang by ShairaElianis 
Tudung bawal untuk 2 pemenang by Amalia Hayati LIKE
Doodle special untuk seorang pemenang by Amalia Hayati Follow Blog
Review Blog untuk 3 pemenang by ShairaElianis Follow Blog

WAJIB ikuti semua, ingat, Allah Maha Melihat. Kalau korang tak jujur, ada balasan untuk korang. Allah Maha Adil. ^^

4 Feb 2013

#2 REVIEW BLOG PEMENANG



Hello. Hari nie lyana nak review blog http://gilapotato.blogspot.com/ sekali gus nak langsaikan hutang pemenang nie. Well, lyana sponsor GA sorang blogger nie. :) Okey JOM! Kite mulakan ^_^

Keseluruhan blog nie sangat comel. Dan mungkin dia ikut tuan. Tapi yang paaaaaaling lyana suka ialah sebab blog dia warna pink, yang menjadi warna kegilaan lyana! Hoho XD Tak nampak berserabut sebab semua gadget diletakkan tersusun. Kemas, dan kalau ada contest blog paling kemas, blog nie sure boleh menang. 

Masuk blog nie loading laju je, tak berat. Bagus-bagus! ^_^

Tak lupa jugak header blogger nie, doodle dia tomey! Doodle die comel macam kite! Ahahah *Evil Laugh :D Apepun, jom tengok dan terjah dan komen dan jenjalan di blog nie, sememang nya SUPERB! :) 


Maaf atas kelewatan me'review' blog, Sepuluh jari disusun, berjutan kemaafan dipinta. Assalamualaikum! :)




31 Jan 2013

Khai mesti pakai Z !



Okeyh! Tadi mengumpat pasal tentera kelas kami. Hohoho, bertuah laa~

Okeyh, tadi mase balik, ehh sebelum balik. Kite org ade PK and 2 kelas turun ke kantin, kelas kite 4SC dan 4 AK 1. then afira cakap, "Lyana, tu Mr.A lyana!" Heyy, please la, kite nak belajar setia okey! Setakat nie, korang dah calonkan 2-3 org untuk aku~ *Abaikan* Distance doesn't matter if two hearts are loyal to each other. 

Sambung balik~ Belum loceng bunyi, kite, afira, syahirah a.k.a ke***g kuasa 4 turun otw nak ke bawah. okeyh, belum bunyi locengkan? so kite org tunggu. Then syahirah tanya, "Weyyh, ade ke no. kreta start dari huruf S?" Kite jawab, "Ade la kot, tuu haaa (tunjuk kereta gen2 cikgu)" Die tanya lagi, "huruf Z?" Then, afira jawab, Z kan askar/tentera" Syahirah jawab "Khai Rasyid nnt guna Z laa? Fuiyooo" hohoho, plat number huruf Z? Not bad. Actually, lyana takde heran sangat pun dgn tentera yg guna Z, cuma jeaous bila die orang kawin nanti. ouhhh, so sweet sayangg~ :D Gah la majlis nanti, Ade sesiapa tentera dekat sini? Nak satu! :D hohoho :P  

Mood : Mamak, kasi tentera satu! :D JKJKJK



25 Jan 2013

Rahsia kau terbongkar!



Lalalal~ Huhh! Penat aku berjalan hari nie -,-

Well, sebagai seorang yang tiada facebook dan twitter, jadi semua tugas harian ku semakin mudah. Lepas selesaikan semua homework, mmg aku bukak internet TAPI untuk berblog-ing je laa~

Yeahh, esok jamuan *gila hah awal tahun. Actually nie jamuan last year yang terpaksa ditunda atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. Berat tulang sebenarnya nak datang esok TAPI Mr.A kata "Aku harap korang sume dapat hadirkan diri sabtu nie, ye laa dah 3 tahun kite berkawan, blablabla" Ouhh, kau mcm tau2 aku nak ikut cousin aku pergi *** (korang mesti perasan penulisan ku a bit berbeza) 

Okeyhh, so malam tadi check phone. Ouhh, messages and missed calls. Check nombor, Mr.A . check messages Mr.S Hohoho, dorang gatal suruh aku call balik. Grrrr~ Call Mr.A dulu. Ye la, die jarang call, mane tau ade ape2 yg penting. Then, die angkat.. "Aku, aku tertekan nombor kau tadi, sorryy~" Elehhhh *jeritku dalam phone! Okeyy, giliran untuk Mr.S "Haaaaaa, nak cakap ape?" Die : "Lyana dengan Afira group denagn Mr.B bawak la ape blablabla" Okeyyh la, aku jumpa kau esok kat sekolah. Byee~ Putus! O'oo :D

Tadi, Fatin and Mr.S suruh kite bawak tart yang kita ada post dalam blog hari tuu, nie hah :


yang pasti, aku takde masa untuk buat tart nie today! ^_^


Back to the topic (tersasarr dah nie) Pasal rahsia? Hohoho. Aku dah baca segala yang kau tulis dan aku faham ape yang kau maksudkan. TAPI, aku tak berhasrat nak jumpa kau lagik! :D Hahaha *evil laugh

23 Jan 2013

Salam Maulidur Rasul 1434H


Heyy, seronok nampak cuti. Tau la duduk rumah, jalan-jalan TAPI tau tak sebab apa cuti? Apa specialnya 24 Januari 2013? Jangan asyik duk PaVi je. :D 



Hari nie 12 Rabiul Awal adalah merupakan cuti sempena mengenang akan kelahiran seorang manusia terulung yang pernah dicipta oleh Allah S.W.T. Kelahiran Nabi Muhammad S.A.W, seorang yang mencintai Tuhannya, agamanya serta umatnya. Sehinggakan pada kewafatan baginda juga masih memikirkan akan kesejahteraan umatnya.
Kalau Nabi Muhammad yang seorang boleh memikirkan jutaan umatnya setiap masa. sentiasa mendoakan umatnya. walaupun bilangan jutaan, tak akan kita yang seorang ini tak mampu nak merindui dan mendoakan baginda dalam satu hari.
Sememangnya kami sebagai umat Muhammad akan tetap merindui walaupun tak sempat berjumpa dan berjuang untuk baginda.
Mari lah kita menyambut hari Maulidur Rasul ini dengan penuh muhasabah diri.
Amin…

Aku nak jalan, asal kau baring?

Keluar dari makmal bio tadi, kite perasan sume kawan2 kite jalan angkuh gile, hohoho, dah perasan bakal doktor lettew~ Hahaha XD

Assalamualaikum.. 
Jawab baek-baek, tak payah jerit2 sampai nak putus urut leher korang tuu~ :D
Fuuuuh, tajuk? Hebat kan? Mana tak hebat bila kat sekolah tadi, time balek dalam pukul 1.40 ade satu group budak laki dan 6-7 orang duduk dekat tempat kite nak lalu. Hoho, kau ganggu aku laa! Kalau kau setakat duduk takpe la, nie sampai kau nampak aku jalan kau tetiba baring tak nak kasi aku jalan apa kes kan? *penulisan ku kian berubah! Kekadang, heran jugak la dengan die orang nie! Nseb baek 2-3 orang tu nmpk kite jalan ade kesedaran nak bangun. 
Sambung cerita, kite nak jalan nie, tengok2 die baring. Ape boleh buat, kite langkah sikit kaki dia, ye laa, die block jalan kite kan, kite nak jalan mana. Takkan nak ajak fight! Hohoho, taiko besar pulak dahh, 5-6 langkah lepas budak baring tadi, dengar kawan die kate "Weyh kau nie, pempuan tu asal kau kacau? Blablabla. *time tu maybe die kena 'basuh' dengan kawan die! 
Then afira kata, "Lyana, orang ingat tadi orang nak pijak je kaki dia!" Hohoho, see? kawan aku sorang nie memang berani tahap berani mati kot! Kang kalau pijak dia bangun, ape kita nak buat? Die org ghamai, kite 2 orang. 
Moral dari cerita nie : Jangan la korang baring2 halang laluan org lain. Tindakan awak menyusahkan tau tak? 

CONTEST BLOG PALING CANTIK 2013




Hohoho, jom join. Syarat mudah, lagi mudah nak menang! Dah depan mata, join la. Hadiah hebat, cantik, menarik, tertarik memang DaBomb! :D Kite ikut syarat eh,,

Dah follow, kita tak like tau~ Takde pesbuk -,-

Okeyh, jom join sebelum 30 January 2013 okey! Korang abaikan, korang rugi, lyana la untung, boleh menangg! yeayyy *kalau ade rezeki la :-)

 TAG :




#2 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan



Alololo, kenapa dia comel sangat nie~ 

okey, lyana nak join giveaway by blogger senior NabilaMedan. Rase macam takde banner giveaway nie, sebab tu lyana letak gambar boyfriend baru dekat atas! hahhaha *evil laugh :D

STOP! 

Lyana tag semua orang yang baca. Hohoho, join la. Sape nak kasi hadiah free, so kalau dah ade peluang, mai la cuba rajinkan diri meriahkan giveaway kak Nabila! Jom Join! ^_^ 


22 Jan 2013

WAJIB Baca!



K-pop sangat sekarang! Ambik remote. 391 , 393 . Memang tu je la yang aku bukak lepas buat homework -,-

Okeyy, hari nie lyana nak buat pengakuan yang lyana tiada lagi account Facebook dan Twitter. Sebelum nie memang ada. Hohoho, ade yang boleh tahan tanpa 2 medium nie? Kalau ada, kita satu geng. Dan mengikut kajian, seseorang yang tidak mempunyai laman sosial rata-ratanya lebih berdidiplin, berwawasan, dan pandai menguruskan masalah. Haaaa, so sape yang ade 2 acc utama nie, pandai-pandailah mengurus diri. Sebab, kami yang takde acc nie dapat lakukan segala tugas dengan baik dan lebih mudah. Yeayh, kami tiada komitmen dan tidak lagi terikat dengan Facebook mahupun Twitter. ^_^ AKU BEBASS! 

Tapi ada bagusnya kalau kita ada salah satu medium perantaraan nie. Takde lah dilabel KOLOT right? Apepun. kena bahagi kan masa antara study dengan mengadap lappy. Dapat balance kan 2 perkara nie, di kira okey la yangg! :D 

Acctually, setakat ada 2 account sebelum nie lyana takde masalah. Study ok, lappy pun okey. Tapi memandangkan cikgu asyik ingatkan 'Awak next year SPM tau' Hohoho, rase baru lepas PMR dan nak exam balik. Tapi takpe, lyana suka ada org yg tolong ingat2 kan lyana. Well, nobody perfect right?

So, kalau ada sebarang pertanyaan, tanya lah lyana dekat blog nie. korang komen, lyana akan cuba jawab, Tak bermakna tiada social network terus terputus hubungan kita semua. Lepas difikir-fikir balik, lyana pilih Blogger sebagai medium utama untuk berkongsi dengan semua pembaca yang lyana sayang! :D *Hohoho, gile ah ayat! 

Tiada laman sosial membuatkan hidupku lebih bermakna. - Lyana's Studio!