7 Aug 2012

SHILA AMZAH kini bertudung sudah! :)

Assalamualaikum w.b.t Kepada Semua Pembaca :)


Bermula 1 Ramadhan yang lalu, Shila Amzah sudah belajar untuk berjinak-jinak mengenakan tudung dalam penampilannya. Ternyata tempoh percubaan yang dilaluinya selama 15 hari telah membuatkan beliau mengambil keputusan untuk terus kekal dengan imej bertudung sehingga ke akhir hayat.

Menerusi mStar onlineShila memaklumkan bahawa keputusannya untuk bertudung telah dibuat pada Sabtu lalu, di mana apabila kekasih hatinya Sharnaaz Ahmad mengajak beliau untuk berbuka puasa bersama peminat-peminatnya dan ketika bersiapsecara tidak sengaja Shila telah mengambil tudung dari almari dan menyarungkannya di atas kepala. Pada ketika itulah Shila mula sedar, dan mula mengambil keputusan untuk berubah.


Menurut Shila, Sharnaaz tidak menyangka perubahan drastik yang dilakukan olehnya, namun begitu Sharnaaz tetap gembira dengan imej terbaru beliau.

Kini Shila turut berubah sedikit demi sedikit dari segi gaya penampilannya, di mana beliau sudah memilih untuk gaya yang lebih sopan dan bersesuian dengan imej terbaru beliau.


"Alhamdulillah, Shila jadikan bulan Ramadan ini sebagai permulaan penghijrahan dan insyaAllah Shila akan terus bertudung,"katanya yang memberitahu gambar-gambarnya bertudung yang banyak dimuat naik di laman sosialnya itu adalah imej terkininya dan bukan hanya saja-saja untuk bertudung.


Penyanyi berusia 22 tahun itu meluahkan rasa gembira dan bersyukur apabila para peminatnya menyokong dan mendoakannya supaya dia terus mengekalkan imej bertudung.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai hubungannya dengan Sharnaaz Ahmad serta niat untuk berkahwin, penyanyi yang popular dengan lagu 'Tiga Suara' itu mengambil keputusan untuk tidak mahu mengulas lebih lanjut.

"Macam tak manis pula bila pihak wanita yang bercakapkan pasal ini. Shila rasa soal perkahwinan tu eloklah ditanya pada Sharnaaz,"ujar Shila.

Dalam pada itu, ibunya juga ingin kepastian adakah benar keputusan yang dibuat itu kerana risau jika Shila akan membuka semula tudungnya pada masa akan datang.


"Apabila memberitahu hasrat ingin bertudung kepada ibu, banyak kali dia tanya, adakah saya yakin dengan keputusan ini kerana apabila dah pakai, kita tak boleh nak buka semula tudung sehingga mati.

"Alhamdulillah, memang saya ingin berubah dan mahu menjadi insan yang lebih baik daripada sebelum ini. Malah, saya mula berubah sedikit demi sedikit dengan mengubah cara pemakaian yang lebih sopan," ujarnya.

Walaupun sudah bertudung, Shila tetap meneruskan kariernya sebagai penyanyi dan beliau bakal muncul dengan album terbaru pada awal tahun depan. Menerusi pemilihan lagu pula, Shila akan lebih memilih lagu berkonsepkan balada dan pop.

Sumber Gambar : Twitter https://twitter.com/Shilaamzah
Artikel gabungan : Oh BulanYahooM dan mStar

#Alhamdulillah , seorang lagi artis dah bertudung  . Syukur dah ramai artis yang bertudug sekarang :) but pastikan cover mane-mane patut! :)  *nasehat untuk semua dan diri ini sendiri*

Giveaway "Saya Nak Duit Raya" By Wawa


trying my luck on another random giveaway, be please to join with me :) 


Okeyh! Lyana nak joinn! sebab nak jugak menang dapat duet raye! First time kot join :) Thanks a million to you kak wawa sebab sudi invite lyana join giveaway awak. Macam tau-tau je lyana nak buat giveaway raye kan? Earning up lyana buat! Hadiah korang suggest and kalau menang GA kak wawa, lyana bagi hadiah +++ untuk korang okey? So, sekarang tolong tekan banner diatas laju-laju faham?! Nak hadiah takk? Lyana nakk! :) :) extra rajin is needed! *ayat tak tau malu* :D Ngeeee~


Lyana nak tag:

Lyana tag awak dan awak yang tengah bace jugak okeyh! Please join :)