13 Dec 2015

aku senyum je bacaa!!!!!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

aku bukan dia k. bukan. takde pun nak ambik sailang ke dengki ke. not me darling 

23 Nov 2015

random talk.

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

random post. naluri hati
well semua ada naluri, lagi kuat naluri seorang wanita especially ibu. Allah bagi wanita naluri yang kuat berbanding kelemahan fizikan yg lebih utk lelaki. dan disebabkan naluri, aku juga dapat rasa apa yang akan berlaku 3 hari lepas. lepas aku dah dapat rasa pasal "something" then dia muncul, ush rasa mcm mimpi.  hm

17 Nov 2015

Giveaway Mek Cun

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

klik banner

TAMAT 30/11/2015

huhuhahaha banyak betul ga aku join! heheh ok jangan banyak cakap, join cepatan dong sihh

nah ambik ni hadiah diaaaaa

HADIAH
 RM5 Topup x2 
RM10 topup x 1
1 Header blog & 3 template bloglist
Cash RM30 1 Pemenang
1 Vector potrait /1 illustrasi kartun
1 herbal blend multi-purpose cream dari Shaklee
1 topup RM10

ok cepat jom! join k :)

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥


klik banner di kiri anda! :)
hadiah banyak gila!!!!! rugi tak join!!!! cepat jom klik bannerrr

Mula : 3 November 2015 
Tamat : 25 November 2015 

Wang tunai RM50 x1 [nfariza]

Wang tunai RM30 x1 [gnor.gnur]
Wang tunai RM30 x1 [mohdkhizrul]
Wang tunai RM10 x3 [MG]

Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]
Wang tunai RM10 x1 [siti.meriam]
Wang tunai RM10 x1 [Kyle Kesha]
Wang tunai RM10 x1 [nieyl]
Wang tunai RM10 x1 [nona]
Wang tunai RM10 x1 [radhia]
Wang tunai RM10 x1 [YanSaflina]



BONUS !!
Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
Buku Serenity x1 [SyiraLokman]
*new* Voucher Craft untuk 10 peserta terawal [ikazulaikh]



(TOP REFERRAL)
*new* Wang tunai RM20 x1 [imtiyaztravel]


3D GIVEAWAY BY IY & SYARIZWAN

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥


klik banner!!

  • Giveaway ini bermula pada 2 November 2015 hingga 29 November 2015

  • 1 3D puzzle untuk top referral. 
  • 4 3D puzzle menerusi khidmat random.org.
  • Hadiah misteri untuk peserta pertama.
 apa salahnya cuba, jom la! :) 

1St GIVEAWAY By MB.

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥


GiveAway tamat pada 29 November 2015.
Pemenang akan diumumkan pada 30 November 2015.;)

klik banner cepattt!!! banyak hadiah tau! ada LIMA PEMENANG yang diburu, wooohaaaa ape lagiiii, jom la serbu and join!! :)

nak tag semuaaaa, jom cepat. sama sama doa supaya menang! nak tag

http://trahzain.blogspot.my/ http://myraazraff.blogspot.my/ & http://sebabakusabrina.blogspot.my/



Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

KLIK BANNER :)

Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.

dah lama aku tak join giveaway, menang? lagi laaaaa hm jangan cakap! T_T hopefully ade rezeki dekat GA cik tulip. Aminnn

minat nak join sebab tak lama nak tunggu loading blog cik tulip. sangat ringan, putih murni tenang je & penulisan sis ni matang and clear. sooo easy to refer and read! i likeee :)
 nak tag:

http://zarachingu.blogspot.my/ http://leeyawner.blogspot.my/http://feycasnowie.blogspot.my/

tag semua, jom la masuk. kot dapat hadiah duit saku & bawal aj from cik tulip kannn. meh cepattt :)


kenali hati wanita *lecehnyooo huhu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

"i tak faham dgn you, semua tak kena, YOU NAK APAAA??!! *pangggg" aduduhh kena pang pula, boys plis dont k. sabaq la kit. chill jap yee, babygals nak perhatian you agaknya. :) kalau sayang, sabar la. yg girl pulak, jangan 24/7 nak mengada. bukan tak boleh, ada masa2nya bolehh! yeayy :)

ok nah! huhu female, yes means yes, & no means yes, & no means no, & no means maybe, but maybe means yes, & maybe means no.

uish complicated beno ye nok. ok macam ni, kalau aku, ni lah hati aku & mungkin sama dengan hati wanita lain. ok meh baca jomm! 

no satu. kalau kata "its ok, im ok!" dont trust us. memang tak ok! inside us dah macam gempa bumi gunung berapi dah. so boys better tanya, nak approach kami yg berapi ni jangan pakai redah, slow and steady, ala ambik la feel romantic ke ape ke. kalau ikhlas syg apasalahnya, ye dok? tanya je, kita org takde la terus mengamuk meraung, then we'll be okay! :) kot. huhu

no dua. bila kami pandang sinis senyum sinis, uhhh so beware gais! jangan ingat telepas ye cik abg oiiii. meh sini mintak maaf & serah diri. kami bab menghidu penipuan ni no. 1. kalau syg relationship, bincang leklok. 

no tiga. berdiam diri. hmmmm ni bahaya kit sbb ada masa bila sampai satu tahap, dia punya dia sampai level tawar hati. masa kami diam, jangan push tanya, let us cool down :) heheh nanti bila dah cool down, kami ngurat la cik abe balikk. aduh malu pula diri sendiri rasa *tutup muka hehe

no empat. kalau ade satu tahap perempuan meluah, wooo bahaya ngat smpi nak mintak break cerai segala lah. masa tu jangan cakap ape, diam je. dia dah penat pendam penat simpan. ye la, takkan masa ade masalah terus nak bising kat boys. manusia ni penat takkan nak push dgn marah. so diam je, bagi dia cakap. marah kejap je, nanti dia mintak maaf lah balik. (this is sooo me aduduuu)

no lima. when we think abt future, jangan ingat kami gatal. kami cuma nak hubungan ni berpanjangan dan tak sia sia. selaku boyprend sejati ke bakal imam ke ape2 la kan, tunjuk la effort untuk sama-sama jaga hubungan tu. setia dan ikhlas cukup. tapi kena la cari kerja kena belajo gak, jangan nak gatal becinta but end up tekapai kapai. saling ingat-mengingati. baru la smooth je flow future korang.

no enam. bercinta tu becinta jugak. ingat tuhan. dating boleh tapi jgn la balik lambat jgn pegang jgn extreme ngat yeee, kita ni ada agma & bawa maruah keluarga. pesanan utk diri sendiri juga. inshaAllah :)

xoxo, take care andd jangan gatal ngat, nnt blogger si aiman tu tegur lagi huhu. thx anyway. muah





cara move on dari ex (tips sendiri huhu)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥


baca tu. ala bercinta biasa la nak sakit hati sikit, gaduh sikit, pujuk balik pastu mengada nak merajuk lagi & lagi and end up, break! (huhu ade ke cenggitu lyana oiii) hahhah okok back to the topic. lyana nak kasi tips sendiri wehhhhh hoho jangan tanya "ada pengalaman" ke ape ke k huhu takde break pun, single membujang je ni awww *tutup muka kit. 

ok meh mak nak kasi anak-anak mak tips sini. sebelum tu meh peluk, jangan sedih! be strong baby gals! senyum kit! :) 

ok first, buat sementara waktu block la wasep wechat and unfollow semua twitter & ig and so on. bukan tak professional ke ape ke, but bagi masa utk diri korang tu tenang & relax kit. baru la betui boleh move on. i know babygals kuat :)

ok second, kalau yg rasa macam dah rapuh sangat tu pegi cari ibu first. ibu knows her daughter(s) veryyy well. takde ibu yang nak makan anak pun baby :) kalau ibu busy kerja jangan kacau, dia dah penat. masa tu boleh la cari kakak/adik or your pet mcm si comel ke si tompok ke. last baru kawan. kenapa yr friend ke bff ke last? sbb ade yg tak jujur, takutnya dorang kata "padan muka ko peah" (sesetengah je yee :* ) hehe manele tau kan hihii

ok third, pegi la lepak mall lepak jumpstreet kat pj tu melompat!! wooo seronok gila!! (hihi maaf over pule) pegi la mana2 macam jogging kat tasik ke, join kelas menari ballet ke zumba ke tapi jangan lepak kat tasik sensorang pastu pandang air tu mcm nak telan! takut kang ade yg melalak & berjiwang jiwangan pula di situ. yg dah pegi biar pegi, maybe tuhan buang dia dari hidup korang sbb tuhan nak bagi yg laaaagi best! yippie!! ok dah, tak mau sedih ye anak mama! :)

ok forth pule, muhasabah diri. fikir jaaaaaaaaaaauh kehapadan (huuu kemain jauh :D ) tp jgn jauh ngat. fikir study fikir future dulu. nak meroyan pun smpi bila, sedih je bukan dpt balik ex tu. so lantak lah dia tu yee. banyakkan solat inshaAllah everything gonna be alright (ups one-d pule hehe ampun buk) pegang satu ni je, Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang maka Allah timpakan ke atas kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya.
- Imam Syafi’i 

be strong babygals. one go, you have many more! :) xoxo muah

16 Nov 2015

Bahaya jemur kain dalam rumah!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

gambar google.com

actually, aku je yang baru perasan tentang artikel ni kot! tapi its ok kan kalau nak share heheh
hm setakat jemur kain baju dalam rumah, ramai yang buat kan especially student uni & asrama. lepas tau pasal bahaya ni, risau! lately ni kan manjang hujan lebat je, TERpaksa sidai dalam rumah k. huhu

ok jangan bebel, jom baca kenapa bahaya ngat ni 

1 Boleh Jadi Kanser
Jika anda suka guna pelembut kain selepas mencuci pakaian kerana bau yang wangi, perlu tahu kandungan acetaldehydes yang tinggi menjadi sebab utama penyakit kanser. Lebih elok cuba elak menjemur kain di dalam rumah kerana berbahaya jika anda selalu sedut udara tersebut.

2 Pengaruh Alergi
Udara yang terperangkap di dalam rumah boleh menjadi bakteria. Kalau anda yang ada masalah kulit, kena belajar elak jemur kain di dalam rumah, ya. Sebab ini salah satu faktor utama anda mengalami alergi (ruam) dan masalah gangguan pernafasan.

3 Beracun
Pernah tak anda basuh kain dan terlupa nak sidai dan akhirnya kain yang dibasuh bertukar bau jadi busuk walau pun pakaian sudah direndam pelembut. Ya, itulah racun. Hanya dalam jangka waktu tertentu, udara yang disedut beri kesan buruk kepada kesihatan kepada anda tanpa disedari.

4 Asma
Pengeringan pakaian di dalam ruangan akan meningkatkan kelembaban ruangan dan menyebabkan kenaikan debu. Ini adalah satu alasan utama penyebab asma dan alergi.

5 Lemahkan sistem ketahanan tubuh
Boleh melemahkan sistem ketahanan tubuh kalau selalu amal jemur kain dalam rumah. Jadi tidak pelik kalau anda cepat selesema, demam atau mungkin diserang pelbagai penyakit lain. Jalan penyelesaiannya, anda boleh sediakan tempat jemuran di luar rumah. Kalau tiada tempat sangat, cuci kering lagi selamat. Cuma jimat tidak begitu nak menjadilah! Semuanya di tangan anda, kalau boleh pastikan kain yang basah terdedah dengan sinaran matahari tetapi jangan secara terus. Nanti cepat pula kusam dan luntur warna kain anda.


ade ke softener without acetaldehydes? ok kalau jumpa sama2 share yee :) xoxo muah


22 Oct 2015

no more superhero, i move to dengkil soon #palam6

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

Sayangnyaaaaa sebab kita sempat buat asasi satu sem je dekat palam. next sem, semua pelajar asasi akan dipindahkan ke uitm kampus dengkil pulak. FIRST IS SEDIH! T_T sebab dah syok dah duduk palam, tempat best semua best uhuks tangga kejayaan palam pun best! :3 so bila pindah kereta, takde dah izzat aka my superhero ni. takde dah nak dating malam midnight hantar makanan semua. *sedih kit huhu* 

actually, kita wasep izzat masa pukul 4.30 masa habis packing semua barang sbb nak balik dah, sem satu dah habis kan! hehehe :D tu la, kita ada jugak plan nak bagitau awal sbb mana tau nak jumpa keeeee huhuh tapi takyah la lyana, buat semak otak dia je ko! si kita diamkan and masa last day dekat palam, baru kita bagitau! huhu :'(

takde la sedih mana tapi macam sunyi la nanti kot, sebab takde dah abe kelantan ni duk hantar makanan duk jadi superhero carikkan kereta duk teman pegi makan. tapi takpe its ok, kalau ade rezeki further dekat palam balik, jumpa la lagi! :) tu pun kalau i single you single k hikhok :D

<<<see? dia pun dah move on dah hensem kacak bergaya! :) berkenan or perlukan kereta sewa sekitar puncak alam/puncak perdana? do wasep me asap huhu 

dulu penah je dia kata "you carikkan customer, i belanja you" em dah dua i carikkan, so i positive dan mengatakan "dia busy tu lyana" huhu mereputku tunggu. masa i terpilih jadi jpb exco sukan R1 pun janji nak bawak makan tapi? emmmm dia busy la lyana uhuhuks mampu memujuk diriku ini mereput dikatil aje la.

sooooo all the hashtag #palam123456 tu la kisah and kenangan dekat palam with this guy. best sebab baik! :) tu je, no more k gais. doakan kita dekat dengkil nanti, havva blast gais xoxo :*


21 Oct 2015

why superhero? bcs of these! #palam5

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

Okayy, ha tu dia gambar burger yang dia wasep kita pukul 2 lebih hari isnin before kita masuk lecture bio hehehe :3 price? rm10 free delivery depan muka! haaa amek kau!! hadap la huhu. actually, kita taknak sbb kita on diet mase tu. so kita reject la. dia kata, "ala you ni, share la dgn kawan ke blabla" bebel mak nenek pule :| so i share dgn housemate beli burger ni. share dengan arin! :D 

so kita pun order. (jaga hati kit la hehehe) then mase tu ade study group dgn major classmates sbb hari esok tu (selasa) ada test ctu. kita join kejap je, then izzat wasep dia dah nak sampai depan blok. so kita pun terkedek kedek berjalan ambik burger tu. malam tu dia datang dengan kawan dia. malam tu kita pakai spec, so dia tak cam sangat agaknya. kita buat donno je huhu.

sampai je, nampak myvi putih tapi lain sikit sbb tu kereta kawan dia. dia keluar bagi burger, kita bayar. sekali set dengan lemonade ok! dia claim dia buat, handmade! eleh kau huhu kita sempat gak tanya "you ramai ke customer malam ni?" dia jawab "takde, i hantar naik palam ni untuk you je" awwww yela tu, sweet talker eh :D

then dia kata "nanti rasa la, ke nak i suap" kita jawab, "oh no its ok i ade tangan" hahaha then naik bilik! wasep tinggggggg "you! sedap?" i replied "sedap tapi mashed potato tawar la T_T" hahaha dia kata dia pun rasa cam ade kureng sikit huhu

sebelah ni kes kita last minute nak kereta sewa! penting untuk event raya R1. ape lagi, mengadu domba la kita dekat izzat sebab event tu nak guna hadiah on sunday, nak taknak mmg kena keluar malam. ingatkan mmg tak dapat kereta sbb last minit tapi alhamdulillah dpt jugak! :) pukul 9 malam keluar palam. cari hadiah dkt tesco puncak alam, econsave puncak alam! masuk palam pukul 10 am esok tu. 

then lepas siap hantar hamper ingatkan nak hantar kereta. ye la, kalau exceed half day, kena bayor lebih la kan. punya la rushing then kat econsave tu izzat kata dia busy. mula mula suruh petang tapi at last, dia suruh hantar malam dkt office dia. the whole day masa siang tu kita risau gila kena saman kereta tu huhu

malam tu kita risau sbb drive sorang and malam utk hantar kereta. mana penah! then i wasep saffuan, my ehem punya friend. dia tak online pulok! so i decide hantor je le sorang. sampai je, ingatkan izzat nak drive balik, oh mimpi je. aku yang drive sampai ke palam hantor diri sendiri balik. dia? duk minum air tin dia je. em. telan air liur je. sempat offer "you nak ke" oiii gila ko. taknak aku share, air liuq mu itu huhu

sampai palam otw nak ke R1 dia dah start gataiii, dia kata "ala you ni ikut la jalan jauh sikit, boleh sembang lame sikit" em ikut je la. then tiba tiba! saffuan call tiga kali. terpaksa ignore sbb drive kan. dia kata "ala you, boyfriend call tu tgh risau tu, angkat la. kalau i pun i mesti risau" ahhh diam kau! actually taktau pun tu saffuan. naik bilik baru cek emm saffuan call! baru nak call!! aku dah hantor dah :|

then sampai, kita acah jeee kata "you, i lapar. jom bawak makan" smpi acah masuk gear D. adoi lyanaaaa dia kata "you niiiiiii lain kali cakap laaaa. ni dah sampai tau" smbil dia alihkan tangan kita dekat gear. iyeee ok i gurau jeeee.kita kata  "thanks you. so rm70 kan?" dia sambung "ehhh dah guna lama takkan sikit, em rm100!!" oiiiii aku cekik kau kanggggggg. (dia melawak rupenye :3) 

apepun, thanks sebab puji i masa drive tu huhu. dia kata "you dapat lesen bila?" emmm kita jawab la bulan 2. dia kata "ush tapi macam dah bawak dua tahun la" hehehe acah je mamat ni. manis mulut you, lempang nak? hahaha and gaisss, kalau berminat, i can pm you his no. k :)



superhero ajak "midnight" #palam4

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

Wasep masuk tingggg "Jom midnight" memula aku dah emmm kejadah ape lagiiiiii. happy tu kit je hehe tapi takut ah MIDnight. MID ok. and sooo scared! sebab? baru kenal. :| 

Plan punya plan, so we decided utk midnight on 8th of August 2015. saturday. night. dia janji nak ambik pukul 10pm tapi soooo lambat anak kura-kura. pukul 11 lebih baru sampai. dah la time tu hujan. aku dah ssejuk sampai ke tulang som som tau tak. dia mase dia sampai kita buat taktau je. biar kau! lambat sangat kannnn. im soooo geram with him! wasep masuk tinggggg "i dah sampai, myvi putih" the i walk slowlyyyy nak mengamuk aku!

Masuk je kereta, ape lagi. munjung la aku! lambat ngat. then dia kata, "sorry you, i ade kerja dkt klang tu yg lambat" em ok. then gerak. then kita diam je la ((takkan nak melompat serupa monyet pule)) dia kata "i mintak maaf ye, lambat smpi i tak smpat mandi ni" .... "you, i busuk ke" adoiiii pecah perut aku tahan gelak dalam hati :D kita jawab "laaaa teruknya, kalau busy cancel la, i ok" dia jawab "kan dah janji dgn you" emmm ye la. 

then kat polis bantuan tu not so okay sgt. *ws me for the full story huhu* then kita ada argue dalam kereta dgn dia sbb dia suruh balik palam balik! ape pulakkan? dah janji nak midnight muvee, tapi cancel and kena balik palam. dia suruh balik office dia hantar dia and kita bawak kereta balik palam utk solve problemssss dkt palam masa tu jugak. banyak gila kita bebel kat dia sampai kata "kalau tak ok pun i kena ok jugak kan!" ah geram haku! then kita ikutkan je la sbb taknak lagi banyak hal. sampai office dia, kita tukar drive. kami plan ayat to solve "our problem" huhu then dia sempat kata, "taknak kiss i ke" haaaaa mau aku tampor lelaju mamat tu, aku dalam masalah cuak nak mati, kau gatai.

before dia keluar kereta, dia sempat bagi phone no dia yang lagi satu. dia kata "ape apa call i, i risau" dia kata lagi "you tenang, i tau you ok" dia kata nak muvee on sunday! uh tanak aku. isnin ade class ngek! 

sampai je palam, oh nooooo berhadapan dgn monster habis aku ketaq lutut. habis settle, masuk kereta tgok phone ush banyak gila missed call izzat ni. then i call him la of course! masa otw nak drive naik blok kediaman R1, i rasa nak nangissss T_T i tell him evrything from A to Z. kita suruh dia ambik kereta ni sbb taknak kena saman. kalau saman em mau rm100 aku terbang!! then dia kata "you tggu depan R1, jgn kuar kereta" then tggu, ade pulak polis ronda and kita pun keluar la, kita cakap tu kereta sewa. idk why that pakcik polis tak tanya lelebih. kalau tak, maunya disaman aku ni ha.

dalam 20 min agaknya, wasep tingggg "i dekat guard bawah, dont worry semua dah settled" kita pun hmmm ye la. then dduk punya dduk tungga, velfire putih muncul! ingatkan siapa, rupanya izzat drive with his friend. i keluar and bagi kunci kereta kat kawan dia. then dengar orang panggil "you, you!" kita pun jeling la sikit pintu velfire yg terbukak sikit tu, oh izzat! 

dia : you! masuk jap.
kita : em *masuk tapi tak tutup pintu sbb takut*
dia : you, tutup la pintu tu
kita : *kita pun tutup la*
dia : mana kad matrik you?
kita : ade.. *smbil tunjuk*
dia : i dah settlekan masalah tadi. semua dah ok
kita : yeke??? tipu! 
dia : iye youuu betul. sorry malam ni, next time kite keluar k. i mintak maaf
kita : i taknak keluar dgn you dah. 
dia : i tunggu sampai you nak keluar dgn i
kita : i naik dulu, thanks.
dia : sorry, goodnight
kita : em *lalu turun nak berlalu pergi..... 

gambar sebelah ni is gambar contoh yang kita nak dia belanja kita, tapi tak dapat pun. ala acah je nak tapi..... kalau dapat bebetul pun okay senanyaaa huhu

p/s : ade lagi cerita pasal dia buat delivery burger special dia untuk kita, carikkan kereta last minit utk event besar R1 and time i kena hantar kereta malam pukul 9 sensorang huhu. penat taip 

sebab dia "temporary superhero" #palam3

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥

Ok gaisss, kita nak cerita cane kita rapat dengan izzat ni. dia sumber kereta i. kita akan cari dia utk kereta, senang cerita, dia tauke kereta masa kita kat palam! :)

kita mula rapat dengan dia time raya, ala normal la send text raya and i got one from this guy huhu terkezut gak haku! :D ok then pandai pulak nak selfie raya ush kemainnnn kehkeh then berlarutan la dia suruh i menabung sehari seringgit la itu ini. kita layankan sbb kita anggap dia macam layan abg kepada adiknya, haaaa masa tu game ManU. so dia mmg kaki bola then dia cakap "you taknak ke teman i tengok game dekat old trafford" ceh angan jauh nyahhhh :D then kita tanya "you ajak la gelprend you, tipu la takde hehe" dia kata "i busy kerja smpi sekarang i menduda" i tot dia mmg dah dudaaa T_T ye la gmbr manjang bekepit dgn budak kecik ((manela kite tauu huhu)) 

then borak punya sakan smpi one day kita cakap "you, kalau i lapar i wasep you then you bawak i dinner ke ye" honestly mmg kita bergurau! sumpah tak berharap! then dia reply "ok, nnt i ambik you" dalam hati bukan berbunga mcm drama tuh, tapi hauk tekejut babs! :|||| im speechless! "im kidding la" i replied. 

then hari ahad, kita smpi palam. esok tu isnin, malam tu kita ada discussion dekat kkpr (cafe rafflesia) kita pun turun utk discuss lab chemisty with shitei and haziq. then phone bunyi, ade wasep masuk. "you, i dah otw palam tau" aku macam beruk tekejutttt!!!!!! dah la pakai simple hare!!! then i reply "jangan gurau plis you" lama sikit dalam 2-3 minit, wasep bunyi lagik!!! cuak!!!! dia wasep "i dah dekat depan bustop R2" TERPAKSA balas "ok i datang........." cuak! nak tecabut kaki aku keluar kkpr. melangkah slowly..... then nampak myvi hitam depan bustop tu. at first acah taknak pegi, tapi pegi gak la sbb dia dah datangggg. sumpah tak expect ngek! :|

ok kita masuk kereta dia, bagi salam "Assalamualaikum" segan! dia jawab la. then masuk kereta, tak silap dia pakai baju kelabu. then dia bagi kita ice cream cornetto vanilla. gambar sebolah tu la gambar bekas ice cream tu ((smpi skrg simpan, kenangan kate ko)) :D then dia pun bawak keluar palam utk dinner. smpi kat polis bantuan aka mcm guard kat palam, then phone haku jatuh bawah seat dia pulak. of course la dia ambikkan. ((maunya berani dia tak ambik, aku hempuk dgn beg aku)) then dia bawak kita makan dkt Aida Seafood. mase dalam kereta ade la borak sikit tapi biase je sbb kekok huhu :|

Ok bila sampai kedai makan, i order fresh orange (kemain kau lyana!!!) dgn nasi goreng cina. dia pulak order banyakkkk, nasi putih, tomyam ayam, kerabu ikan bilis and kailan ikan masin and teh o ais. then food kita smpai dulu. tapi takkan nak makan, tggu ah dia. then food dia sampai. kita tunggu la dia suap mulut dia dulu kan. then dia kata "makan la, ke nak i suap" adoiiii lemah aku dgn budak ni haaaa. dia siap acah mmg nak suapp!! then dia letakkan kita lauk kerabu ikan bilis suruh rasa. and dia offer tomyam di order tu tapi kita tak rasa la sbb dia dah cedok sudu mulut dia dalam tomyam, takkan nak shareeee! :|

after that, we all balik. dia hantar balik and masa otw balik, dia tanya la pasal family. tanya anak ke berapa, ade abg ke ade adik berapa and bla bla. smpi je blok kediaman kita, we stay dalam kereta. dia kata thanks teman dinner. apekah? kita tak ajak, dia datang terjah ingat bang bang boom agaknya :3 hehehe apepun thanks sbb you belanja semua and smpi skrg i tak terbayar segala duit you tu ummm

p/s: after this, nak cerita pasal dia ajak "midnight" emmmm apetu hihihi

rindu superhero #palam2

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم , Assalamualaikum sayang ♥



Haaaaaa, today kita nak share pengalaman sepanjang dekat #palamhavoc :) Nampak tak jejaka jambu dekat sebelah tuu? ;) hehehhe actually he is my nyawa but not so nyawa la. kira macam my "talian hayat", temporary hero gituw kehkeh :3

Actually, his name izzat. at first kita panggil izzat je ko! haha tapi sebab dia macam 2-3 tahun tua dari haku, so kita pun be"saya-awak" haaaaa baru sopan manis beradab gituw~  ((takkan nak pnggil abg uiii mati kutu aku kang)) huhu ok dah.

Ok nak cerita, ade one day me and my gals nak jalan scm sbb nak berbuka *well jadi dak dak shah alam jap eh* :D so kita offer diri utk cari kereta sewa. at first kita nak pegi dgn housemate and her friend je bertiga. tapi ade yg lain nak ikut. so total emm bayangkan satu myvi yang besar la sangat tu ade 7 orang omaigoddd. semua naik kereta yg kita tempah, myvi! T_T aku pulak kena sumbat dduk belakang LIMA ORANG WEH sumpah sempit babeng terpaksa kecikkan badan. Dalam kereta tu mmg ada one girl ni em mulut jet bagus huhu takleh diam and asyik claim budak situ ah konon tapi Tettttttt! sedih ngat huhu.

masa nak tunggu si tauke kereta ni aka si izat ni hantar kereta, we all lepak dekat pokok R2. panas doh sumpah T_T then kita call izzat sbb lama sgt tggu ni. dia angkat and lek je kata "eh jadi nak kerete ke? saya ingat awak cancel. ok ok saya hantar skrg" i was like uh damn! :||||| then 10 min izzat call cakap dia dah smpi, naik myvi hitam. *suara dia ummm i pun melting suwit ngat tenang jee kehkeh :D then lepas hantar dia balik office, kami pun lalalalala senang hati ke scm, havoc yawr makan johnny lepak starbucks buat video superb perhhh

ok masa nak balik palam, i call izat nak tanya kereta cane nak hantar. then i sembang itu ini dia cakap "i kat shah alam tp otw balik dah, takpe you hantar je office, kawan i ada" ok then kawan dia hantar we olss balik palam. abe tu baik ngat. sporting habessss!!!! then we ols belanja abe tu mcd sbb dia baik sporting ngattt :D dia kata "nak balik dah ke, minyak ada 3 bar. kalau pegi klang dtg sini balik pun cukup" tapi.... skrg dah nak exceed 12am tau. mau nya we ols mati kena marah dgn polis bantuan kalau lambat huhu

apepun, seronok dengan service dia. murah pun murah! :) kalau bekenan, wasep la kita, kita bagi no. tapi utk urusun sewa kerete je yeee, nnt i jeles pule *tutup muke konon hahahah

p/s: belum habis, ade banyak lagi kisah dgn izzat ni. kita belum cerita lagi why superhero kan hahahahha *evil laugh :D


yang ni pulak time i tanya pasal kereta lagi kot, kot la! :D

19 Oct 2015

cinta lama berputik kembali ke ape #palam1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum!!! :)

Lama sangat tak update! dah lama dah terniat nak post cerita baru tapi lupa! :'|
Ok now lyana nak cerita abt "cinta lama berputik kembali" euuu tajuk soooo disgusting kehkeh actually takde ape pun. biasa la, zaman remaja banyak je kau punya boyprendsss *semua sila mengaku* lyana takde nak terjebak sangat k huhu

actually lyana ada dua orang kawan lelaki yang dulunya "teman tapi mesra" both dekat palam also known as uitm kampus puncak alam tu. sorang buat asasi sains, lagi sorang asasi engine. and yang paling tak bestnya huhu ada one day tu lyana terserempak dengan dua dua sekali!!!!! oh goshhhh. sorang lyana jumpa dkt lab tingkat 5 bangunan fsk 1,5. lagi sorang lyana jumpa dekat lif tingkat 2 bngunan sama and also dekat kiosk! *degar cerita, pasti ade hikmah setiap kejadian. ((((apekah?????))))  memang masa hari tu mood spoil gila la. balik bilik after class, one of them wasep i "Sorry tak tegur tadi, seganla" eeeeeee mengadaaaaa sape suruh you tegur iiiii haaaa? its ok, tak tegur lagi ok huhu ape pun, 
even though kami semua sempat buat asasi 5 bulan je dekat palam, (lagi satu sem buat dekat uitm dengkil, inshaAllah) tapi mmg best do, sumpah! kalau lyana, outing biasanya ke scm la mengidam sushi king uhuks :( penah sekali je meroya nk stabak so lyana pun ikutkan tekak nak starbucks yeee. after this rase meroyan nk post kisah silam dekat palam la huhu. 
love you gais, havva blast!!! :) muah


28 May 2015

KUIZ MEI 2015 : CARI BARANG TERSEMBUNYI

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

bila blogwalking tadi nampak ada sis ni join kuiz cari barang tersembunyi. memandangkan kita ni cam curious siket so kita nak join la, meh la join meriahkan segmen ni ayuh!! :))


hah, ngkorang cari la apa barang yg tersembunyi tu. mula mula kita pun macam blur gak but memandangkan owner kuiz ni agent shaklee so sekarang saya tahu. owner siap bagi klu di blog beliau okk! nak join? nah link http://www.vitaminhouz.com/2015/05/kuiz-cari-barang-tersembunyi.html

jawapan dia produk shaklee but idk its name so kita pun buat research jap kekeke ;)


so jawapannya ialahhh : ESP ( ENERGISING SOY PROTEIN)

rasa macam teringin nak consume pulak bila dah baca & buat research abt shaklee nih alahai =='

special creditsss :


 best of luck lyanaaaa! xoxo 


SEGMEN MENJELANG RAMADHAN 2015

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

jom join, ramadhan pun dah nak dekat!! meriahkan jom!!!


hadiah apa? ni hahh, best :))

1) Hadiah Pertama - Preloved : RM 35 X 10 Pemenang
2) Hadiah Kedua - Selendang Dilara : RM 25 X 20 Pemenang

Mula : 07 MEI 2015  
TAMAT : 07 JUN 2015

sape taknak raya pakai shawl baruuuu, jom serbuu!!

goodluck lyanaaaaa! xoxo

I Love Giveaway Seindahcerita By Nieyl

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

lyana nak cuba nasib join giveaway sis ni, bukan dapat rapatkan hubungan sesama blogger malah dapat support usaha sama para blogger lain. harap la menang, amin.
yang ada terbaca post ni mohon join ye, mana tau rezeki korang kan hehehe :D


klik banner k. seeeeee, hadiah best gila sumpah nakkkk!! ada handbag, dree, tudung, cash, topup dan banyak lagi wehhh, nyesal abaikan giveaway ni! pemilihan pemenang pun adil dan saksama, random.org haaaa apa lagi JOM

semoga berjaya lyana! aminn :)



1st giveaway by Nota dan Kopi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

jom join! tuan giveaway nak bagi buku beb! buku resipi and kita memang minat gila esp baking kekeke :D marilah join kawan kawan, mana tau rezeki korang kan, meh cepat!


haaaa tu hadiah, nak join boleh klik banner k. muah siket hehehe

apa salahnya dapat hadiah buku, gegirl kena pandai masak. takde istilah muda lagi or lambat lagi nak kawin okkk, kalau mak korang keje pastu adik adik nak makan apa? takkan nak beli jeeeeee, so meh la masak, nak buku sis plishh hehehe (why kita esaited bebeno hiks)

join jom, semoha berjaya lyana! hehe :D

putus cinta, aduhai

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


choose love.

hai guysssss, tadi kita saje je blogwalking then tersinggah blog sis madihah. kita tengok sis tu post pasal cinta, kita pun singgah la baca jap. then terbaca Putus cinta itu tidak sakit, Yang sakit itu, Sudah Putus Tetapi masih ada cinta. aduhai deep habis ==' kita takde pengalaman bercinta pun okkkk, tapi bila kita fikir balik and baca em, betul la tu hehehehe





27 May 2015

Contest Blogger ShopCoupons X Rakuten Malaysia

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Berita menarik - ShopCoupons kini kembali menganjurkan contest untuk para blogger. Kali ini dengan kerjasama bersama Rakuten Malaysia, ShopCoupons menawarkan hadiah 10 x 100 Rakuten Super Pointskepada pemenang-pemenang.
Apa itu Rakuten Super Points (RSP)? RSP ini ialah nilai mata yang anda boleh kumpul dan guna unuk membeli produk di laman web Rakuten Malaysia. 1 RSP adalah bersamaan dengan RM1, jadi sekiranya anda memenangi 100 RSP, anda boleh membeli produk yang diingini dari Rakuten pada nilai RM100.
SYARAT-SYARAT PERTANDINGAN
  1. Tulis satu artikel blog mengenai 5 produk yang akan anda beli di Rakuten Malaysia
  1. E-mel link post tersebut kepada ShopCoupons diinfo@shopcoupons.my
  1. Tempoh peraduan adalah dari 1 Mei hingga 31 Mei 2015
  1. Kandungan bahasa: Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu atau Bahasa Cina
  1. Minimum 500 patah perkataan

CARA PEMILIHAN PEMENANG

Pemenang akan dipilih berdasarkan:


Kandungan
Adakah kandungan anda mesra internet? Bagaimana cara artikel anda disusun supaya orang akan membacanya?

Kreativiti
Adakah kandungan anda menarik? Adakah anda menyertai pelbagai imej atau video? Mungkin anda hendak bercerita? Tajuk artikel anda tidak dihadkan dan anda boleh menulis apa-apa sahaja entri yang kreatif! Contoh tajuk seperti “5 Produk Yang Ingin Saya Miliki dari Rakuten Malaysia” atau “Kisah Permulaan Membeli-belah di Rakuten Malaysia.”

Ketulenan
Kandungan haruslah unik, tulen dan milik anda! Sila jangan meniru hak cipta para blogger yang lain.

Media Sosial
Peluang untuk menang akan ditingkatkan jika artikel anda dikongsi di media sosial seperti Facebook dan Twitter. Jangan lupa tag @shopcoupons juga!
Untuk bertindak dengan adil kepada semua peserta, pemenang-pemenang akan dipilih berdasarkan prestasi keseluruhan entri mereka. Jadi, pastikan artikel anda memenuhi semua kriteria di atas!
Semoga berjaya!
LET THE GAME BEGIN :)
Baca syarat dan terma penuh contest di SINI.

lyana pun teringin nak join hehehe :D



Simple RM100 Giveaway Byijeni

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang
 jom join, nah link! http://ijenilovelife.blogspot.com/ mana tahu ada rezeki kan, inshaAllah :)


  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

Haaaaaaaaaaaaaaa lyana tag semua yang baca termasuklah:


wordless wednesday #1

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


may Allah ease everything, insha Allah :)


24 May 2015

neves nak masuk palam, aduh

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Hai babyyy! :) tadi kita blogwalking saje nak usha blogger lain kan. syok pun syok jalan tetiba kita TERsinggah blog akak yang post pasal uitm, mds, life uitm and so on. Mula mula tu kita eksaited la nak baca sebab nak tau jugak cane lifa kat sana, macam boarding school je ke. pastu baca uhh ok longgar sikit and takyah terikat macam zaman sekolah of course! Erk. pastu tiba tiba pulak kita rasa macam nak homesick adeh ==" padahal rumah kita dengan palam takde la jauh jugak tapi boleh tahan la kakaka. tapi yang kita tau mds seminggu tu takde la tough mana (ecece yana, kau takut en :p) so sape yang nak masuk mana mana u espclly uitm kan, nah baca. ah malas nak cakap, nah screenshot, jom baca! 


Kebaikan MDS 
 bye bae(s) xoxo, lyana. all the best goysss!!!! adeh gigil 



23 May 2015

farewell baby



hai baby. ush today saja kita nak post untuk baby i yang nak masuk upnm tomorrow, 24/5 sunday. well idk why i miss that guy uh badly! malam tadi punya otp he said "malam ni malam last la k, jaga diri jaga solat jgn dengki dengan orang and may Allah ease everything for u too" terus malam tu jugak kita homesick nak masuk palam walaupun masuk 1/6 hadoi. tsk tsk T_T

kita taktau la ni cuma khabar angin ke real sebab ramai kata upnm cuti raya 2 hari je, ush cane nak feel raya kan. apepun semua yang ke univ/matrik/form 6 dan semua yang seangkatan nak berjaya kan. Ingat, jangan lupa solat jangan lupa mak ayah jangan kedekut ilmu, jangan guna elaun/scholar duk dating pulak. (pesanan utk diri kita jugak u_u ) bila dah bejaya dah dapat 4 flat jangan lupa diri lupa mak bapak pulak. ingat mereka dah berjasa banyak dekat kita semua (huaaaaaaaa sedih!!!)  jangan nak homesick macam kita, be strong lyana! :| 

haaaaaa nanti dah masuk sana kena pandai berjimat! kalau boleh puasa je, pahala dapat, duit jimat and badan pun slim beb! haha jangan tumbuh tanduk dah la. yang salah kita sama sama tegur, yang kurang kita sama sama tambah, yang baik kita sama sama dapatkan ok? last but not least, all the best batch 97, may Allah ease everything for us, inshaAllah. Assalamualaikum.

17 May 2015

Ceria 1st Giveaway



nah nak join klik banner, cantik kotttt!!

tadi kita sign in then nampak si atifah aka my schoolmates tag kita untuk join giveaway ni. kita dah usya dah blog dia, syarat simple gila wehh, hadiah takyah cerita la sbb memang superb awesome man!! pemilihan berdasarkan random.org. tak salah join kan. mana tau ada rezeki keeeeeeeeee. ha jom :) kita nak tag 


korang join tau sebab best sangattt. :) xoxo



upu lyana? thanks god.





Hai korang!! sumpah lama gila tak buat new post. UPU pun dah basi kan? hahaha tapi takpela kita nak cerita jugak. kita dengar cerita kawan kita ada yang dapat pasum palam uia unimas upm upnm and so on. Masa nak cek upu tu pun kita cam neves sikit la. But thanks god!!! Kita dapat palam asasi sains! Alhamdulillah :) tapi sebab kita daftar 1/6 so mds kita wave yg first. senior kat cam bosan sikit la tapi best la jugak *yeke ni* hahahha dorang saiko ah sembang tidur pukul 1-2 pagi then bangun pukul 4-5 pagi!! dah la kita ni style bangun lambat en hahahha
mesti korang dah prepare barang kan? kita pun dah tapi sikit je la sbb macam lamaaaaaaaaa lagi je kan. kita pun ada join group wasep asasi palam 1516 tapikan, ada satu group tu sumpah meriah gilaaaaaaaaa hahahhaha so anyone yg nak join pm yr number, nanti bila rajin la kita add k muah xoxo goodnight guyssss! :)

14 Apr 2015

GIVEAWAY DIANARASHID DOT COM BERSAMA SAHABAT HANDAI BELIAU




OK guys jom join. Giveaway ni dua minggu jeeeeee!!! nak join boleh klik banner k. Hadiah pun best. Rugi tak join. Yang belum penah menang meh la join meriahkan lagi. Siapa tahu rezeki korang dekat GA ni. :)

Jom Sertai Giveaway Mudah di MerryFendy Simple Blogs



Jom sertai giveaway mudah ni. Nak join click banner dan anda akan di directkan ke blog MerryFendy. JANGAN LEPASKAN PELUANG!! 6 PEMENANG DI CARI!!!

jom meriahkan giveaway ayuh.

Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien



Assalamualaikum.


Hari ni kita nak join giveaway arrien sempena anniversary blog beliau yang ke-5 superb awesome! Pemenang dipilih secara top referral & random. Hadiah sumpah best! Rugi tak join. So nak join klik banner, easy as abc man!!! 

Facebook : TIADA
Instagram : @lyannnanuur

13 Apr 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI






nak join click je banner

Hai. Hari ni kita nak join GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI
tersangatlah gatal nak join sebab HADIAH diaaaaaaa. Clutch bag okkk. Apa salahnya cuba kan. Syarat pun senang. Dia dah letak dalam post. so u guys just click and all done! Mai la cuba nasib mana tau ada rezeki kali ni 

actually kita baru je follow blog scha ni. follower ke-1672 

nak tag



peningnya lahai


IM BACK!! Ok kita saja nak buat new post sebab this website lamaaaaaaaaaaa dah kita tinggal. tak update pun. Oh damn carut jap. HAHA
sebelum ni kita guna blogskin tapi tangan gatal sangat nk back to simple template kan so ni la haaaaa jadi apa entah. lupa semua cane nak edit. new look blogger ni buat kita lagi pening lalat lahai. cbox pun tak hado! So guys feel free to tag any website yg kasi tutorial untuk blogger baru ni. juling mata den google macam macam hadoi