23 Jan 2013

Aku nak jalan, asal kau baring?

Keluar dari makmal bio tadi, kite perasan sume kawan2 kite jalan angkuh gile, hohoho, dah perasan bakal doktor lettew~ Hahaha XD

Assalamualaikum.. 
Jawab baek-baek, tak payah jerit2 sampai nak putus urut leher korang tuu~ :D
Fuuuuh, tajuk? Hebat kan? Mana tak hebat bila kat sekolah tadi, time balek dalam pukul 1.40 ade satu group budak laki dan 6-7 orang duduk dekat tempat kite nak lalu. Hoho, kau ganggu aku laa! Kalau kau setakat duduk takpe la, nie sampai kau nampak aku jalan kau tetiba baring tak nak kasi aku jalan apa kes kan? *penulisan ku kian berubah! Kekadang, heran jugak la dengan die orang nie! Nseb baek 2-3 orang tu nmpk kite jalan ade kesedaran nak bangun. 
Sambung cerita, kite nak jalan nie, tengok2 die baring. Ape boleh buat, kite langkah sikit kaki dia, ye laa, die block jalan kite kan, kite nak jalan mana. Takkan nak ajak fight! Hohoho, taiko besar pulak dahh, 5-6 langkah lepas budak baring tadi, dengar kawan die kate "Weyh kau nie, pempuan tu asal kau kacau? Blablabla. *time tu maybe die kena 'basuh' dengan kawan die! 
Then afira kata, "Lyana, orang ingat tadi orang nak pijak je kaki dia!" Hohoho, see? kawan aku sorang nie memang berani tahap berani mati kot! Kang kalau pijak dia bangun, ape kita nak buat? Die org ghamai, kite 2 orang. 
Moral dari cerita nie : Jangan la korang baring2 halang laluan org lain. Tindakan awak menyusahkan tau tak? 

4 Maniaa:

Nur Madihah said...

nanti masuk f5, best! tengok ni,
http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/01/pembedahan-katak-berjaya.html

Shakira Pathi said...

pijak jea kaki dyorang lain kali :D

Nur Lyana said...

@Nur Madihah : mmg tak sabar nak bedah katak! :D

Nur Lyana said...

@Shakira Pathi : ikut hati memang nak pijak pun kak, biar sampai penyek! :D