8 Nov 2012

Tutorial Twitter Box Macam Lyana *HOT*


Cantikkan? Nak macam tu?


Okey, Tutorial dibuat atas permintaa seorang blogger comel. STOP! Jom START :-
FYI, lyana buat nie tanpe guna mane2 tutorial. This is my code. So, sape dah gune atau nak re-tutorial, PLEASE CREDIT ME, LYANA'S STUDIO (make sure ade link)

1. COPY CODE NI

<center><a href="https://twitter.com/lyanasstudio" class="twitter-follow-button" data-show-count="false">Follow @lyanasstudio</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
<br>
</div>

<center><div style="background:url(http://i1128.photobucket.com/albums/m481/NLMS/mine23_zpsd56114a7.png) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width: 200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('lyanasstudio').start();</script></div>




Warna Oren : Link twitter korang 
Warna Biru : tukar dengan name twitter korang 
Warna Merah : tukar dengan b.ground twitter box korang.



2. PASTE kat mane2 korang suke.Contoh, macam lyana, lyana paste dekat bawah sidebar Twitter. 
CONTOH :-


Click untuk besarkan.

Nie freebies b.ground twitter utk korang. Kalau nak yg laen pun boleh, tapi kena tempah dekat lyana la. Alaa, murah je. Click Tempahan dekat navigation tu okey? :)

FREEBIES TIME :)

Jadi/tak jadi, sila bagitau okey? :D










4 Maniaa:

Afrina Nisya ♥ said...

thankyou sangat sangat . dah lama cari tutorial ni ! :D

Afrina Nisya ♥ said...

thankyou sangat sangat. dah lama cari tutorial ni :D

♥ ShahirahShiera ♥ said...

Knpa bila saya buat kan, dia keluar tweet awk? sdgkan smua yg prlu ditukar, saya dh tukar. hm hep me please :(

priyadarshini said...

Saya ambik freebies awak. :D