1 Nov 2012

Tips nak FAMOUS kan blog anda :)


bosan kot blog awak, lambat mengalahkan siput dot dot!-getus lyana dalam hati :3

Okey, nampak statement atas tuu? Semua mesti bosan kalau view blog yang lambat loading kan? I pon! ==' erghh. So, kite nak bagi tips berguna untuk awak cara nak cantikkan blog, sekali gus dapat popularkan blog gituw~ Follower (s) pun sure akan bertambah 10K! :D Insya-Allah~ :) Mulekan! :-

  1. Korang WAJIB blogging tentang perkara-perkara yang sihat dan berfaedah sahaje. Jangan sesekali jadikan blog tempat nak caci maki, dan melampiaskan kemarahan korang. Kalau sekali due, It's okey! Tapi, kalau selalu? Readers akan rase tak selesa dan mula jauhkan diri dari blog awak. 
  2. Korang MESTILAH RAJIN! Rajin ape lyana? Rajin di sini ialah > Blogwalking blog blogger laen. Haaa, cara nie berkesan! Cnth : Awak cakap 'blog awak cantik, saye suke blog awak! :) ..kalau korang cume cakap mcm tu, mesti tuan punye blog akan click blog korang. Kalau die minat, die akan follow dan ceritakan blog awak pada blog die. Popular nanti~ :)
  3. JOIN CONTEST/ GIVEAWAY/ SEGMEN yang blogger lain anjurkan. Mane tau kalau korang menang 'Contest Blog Paling Awesome', peserta lain akan tengok blog korang, nak tau macam mane cantik nye blog korang. Mulai dari situ, awak pasti akan mula dikenali. Percayalah! 
  4. Kalau korang bukak blog orang laen, jangan sekadar bace sahaje! Sebaik-baiknye, tinggalkan komen korang untuk artikel yang dipostkan itu. Baru lah glamour gituu~ 
  5. Yang palingg penting ialah > JANGAN SOMBONG. Kalau sombong, semua orang tak suka. :3
  6. Selalu update entry. Make sure entry korang tu berfaedah. Jangan update pasal politik dah laa. Nanti korang akan lagi glamour. Masuk TV, Keluar dalam berita. Gile lah! Nak? So, jangan buat okeyh!
  7. Tak perlu cantik, asalkan cerdik. Biar lah cerdik tapi jangan pula gunakan kecerdikan untuk MENIPU. Dosa weyh~ :|
Sampai sini sahaje. Harap tips lyana tu boleh tolong naek kan blog korang, Sekali gus mendapat Anugerah Blog Paling Popular 2012. Mudah-mudahan~ Insya-Allah :) Aminn~

8 Maniaa:

Filya said...

thanks bagi tips yg berguna nih ! :D

Amin Azroi said...

Hebat !!
Lawati blog in

http://hackersmode.blogspot.com

Hajjar Hassan said...

Thanks bagi tip berguna untuk newbies macam saya. Nanti follow saya pula ye. Heheheeh..

Jalal boy said...

Salam pergenalan.. Nama Saya jalalboy dan Ini laman Web saya http://adf.ly/bC0Rz.. Harap jika ada salah silap dapat perbetulkan dan bantuan dapat diberikan http://adf.ly/bC0TQ

Nur Syuhada Baharuddin said...

Thanks for the tip ! I baru buat blog, baru 3 posts, tapi nak blog pasal fashion and architecture life. Love your blog's presentation, simple and nice :)

Syaidatul Zulaikha said...

Thanks for the tips hehe :)

wahidahjamel said...

tips yg menarik :)

Adya Yasmin said...

thankss! sangat membantu sis :) jenguk-jenguklah blog saya ye sis-bloggergirl.blogspot.com