1 Nov 2012

6 Tips Berkenalan Untuk PerempuanSeperti ape yang lyana dan semua orang tau, lelaki nie die orang ade sikap EGO yang tinggi dan mempunyai sifat cerewet sebenarnya dan AWAS juga dengan buaya darat. “Don’t sangka clear wata no boya”.. :D
Antara yang penting juga ialah niat anda berkenalan… :) Sentiasa letakkan niat yang baik, insya allah kalau si Dia tuh jodoh anda.. Maka, bersatulah anda dan si Dia.

Antara tips yang korang boleh buat ialh :-

1. Mulakan perkenalan
Lelaki ni simple(mudah), kalau cakap A dia jawab A, tak ada dalam hati dia B,C atau D… Jadi senang kalau nak approach(dekati) lelaki. Zaman sekarang, tak salah kalau berterus terang, dengan hanya mulakan dengan “Salam” atau “Hi” di Facebook atau SMS telefon.. Cukuplah sekadar itu untuk permulaan.. Seterusnya ..
2. Perkenalan
Dalam mula berkenal, tanya latar belakang si Dia, berapa adik beradik, kerja apa, kerja di mana, masih belajar, belajar aliran apa? Semua soalan asas untuk berkenalan dengan seseorang..
3. Respon
Bila anda dapat respon dari dia, ini menunjukkan si Dia setuju untuk berkenalan dengan anda. Dalam pada respon itu, cuba tinggalkan sehari atau dua untuk tidak menghubungi dia.. Kalau dia bertanyakan khabar pada hari-hari kemudian, ada besar kemungkinan dia teringatkan anda.. Tetapi….
4. AWAS : Jangan Terlalu Cepat menunjukkan perasaan suka
Memang kadang-kadang tidak dapat disorokkan perasaan ini, tapi sebagai seorang perempuan dan wanita jangan terlalu cepat tunjukkan anda suka pada si Dia, kerana EGO lelaki kadang-kadang menganggap anda terlalu mudah untuk ditawan jadi “take your time” tak perlu bergopoh.. Kerana anda ada peluang untuk bermain tarik tali..
5. Kalau Si Dia berminat
Seperti yang diceritakan dalam mukadimah yang lelaki ini cerewet… Jadi kalau si Dia, terus dan masih hubungi awak… ini bermakna, anda punyai peluang yang cerah… antara perkara yang akan membuatkan si Dia tertarik pada anda… Pertama, dan pertama sekali memang dia lihat paras rupa anda, tipulah kalau dia berkata kalau dia tak lihat semua itu. Kedua, cara anda mejaga dia, berbudi bahasa? kasar? 3. Anda sepadan dengan si Dia, serasi dari semua segi dan Happy bila bertemu..
6. Seterusnya….
Dah serasi, dan happy, tunggu apa lagi… :) Ajaklah si Dia untuk masuk meminang dan berkahwin!.. :D 'sesungguhnya semua pasangan nak hubungan mereka berakhir dengan perkahwinan' betul kan? lyana rase YA! :D


0 Maniaa: