15 Oct 2012

Bahasa SMS yg nak penampar!


Actually, bahasa SMS yang terlalu ringkas menyakitkan hati kan? Sakit otak lyana bace! Ringkas die ringkas sangat sampai bile SMS die deliver dalam inbox pun dah malas nak bukan! Rase nak delete terus lah! Tapi kadang-kadang, kawan kite tu pun macam tuh. Ade yg kite biar je =,=

CONTOH MACAM NIE :

See, name pun Chantique (cantik la tuhh)


Nak luahkan perasaan tapi macam (blablabla) Aku cinta die tapi kenape die buat aku macam ni. Hari ni sucks gile.


Tapi bahasa, sabar je laaaa! Tak, malam tadi dia mai rumah. Aku dan dia gaduh dan semua sebab laki lain. Aku tak sangka yg die jealous dan terase hati. He loving me actually. i am loving too

Seriously memang susah nak faham! Kena ambek 20-30 minit nak faham betul-betul ape yang disampai kan. Nie sape punye keje? Memang perempuan (bukan semua) Ape laaaa, suke sangat pakai bahasa yang ntah ape-ape. Naik benci laaaa! 

Macam nie:

Lupa : Luperw
Kite : Kitew / itew
Ketat : Ketart

Nie ringkas sangat pulak :

Nanti : t
Tapi : p
Pergi : g

So Lepas nie, kalau dapat SMS yang merepek, hanta nie je TTYL
Tak tau 'TTYL' ? Kena la tanye lyana sendiri :) Lyana pasti akan jawab! dont worry :)

'TTYL' tu memang ringkasan yang wujud dan standard. Sakit la hati die balek. Sape suruh mule kan?

Tapi, Alhamdulillah. Lyana takde kawan yang seteruk die atas laa :) Semua nye baek dan hanye gune public phone je. Cehhh :D :D :D



1 Maniaa:

Yana Aina said...

merangkak jgk nk fhm bahasa dia tue .. heheh **TTYL tue apa ekkk ^^