14 Sep 2012

PENIPUAN GIVEAWAY SEMAKIN RANCAK! hati-hati! :|



Gambar bukan hiasan! Fikirkan :|

Berjalan-jalan. Bukak dashboard! Wow.. Blog kak jaja punye entry kali nie HOT! Kena bace! :)
Betul kak Jaja kate, pihak yang buat GIVEAWAY PALSU cume nak support para blogger! Kesian lah kau! Orang jadi HOTSTUFF, kau nak? Tapi, kau TIPU?!
Tapi, lagi kesian mangsa-mangsa kamu! Mereka ade perasaan! 

KES PERTAMA 
Penganjur mempunyai 3 hingga 4 blog dalam masa yang sama. bila dia dah buat contest, tiba waktu pengumuman pemenang. Guess what guys! pemenang pertama adalah penganjur sendiri. errr.. what the? Aduhaii. Boleh ke cenggini? :|
amboi!. hadiah tempat pertama bukan main..~ vogue gittuuwww..~
tp, taktau lah kan kalau ade sebab-sebab tersendiri! tapi ade ke? sebab lain. kalau bukan nk MENIPU?
opsss... padan la muka! :D :P

KES KEDUA 
Sedang lyana tengah berblogwalking.. tiba tiba ternampak 1 GIVEAWAY ni..
hadiah dia. nak tau? Nie hah! Ambek kauu!
-Samsung Galaxy S I,II,III
-Ipad
-Galaxy Tab

Weyhh! Kaya nye kau kan?. Ape pun, tu urusan kau dengan tuhan laa. Dan kepada para blogger, FIKIR DULU SEBELUM BERTINDAK! :)






9 Maniaa:

wany♥ said...

Pernah terkena jugak dgn penganjur giveaway. Muka nampak baik sangat padahal bila da umum pemenang, sampai sekarang tak dapat2 hadiah yg dijanjikan. Sedih :(

Lylalicious said...

yups! yang kes pertama tu mmg betul2 terjadi. boleh pulak bila dia umum tu, first place dia blog dia sendiri! i mean yg menang dia tapi dia guna blog lain. ya allah, hai apa lah org mcm tu. and yg kes kedua tu pulak sy pun terfikir. kaya gila budak tu nak bagi hadiah mcm tu. haish pelik pelik la sekarang ni. sy sokong entry ni! :)

fiqah hamed said...

Tahu tak per..geram betul tengok GA2 mcm tuh..budak2 pulak tuh yang buat GA..hmm

Nurul Syafiqa said...

Sebenarnya saya tak caye.Syaratnya tooo SIMPLE!Tak ke pelik cenggituh?

Nurakmaniza said...

betul...betul...sampai hati kan.. :(

★ ɥɹɐן ɐʎɐʎ said...

Yaya join GA tu . So itu sume pnipuan smata-2 ke ??

Aina Sofea said...

Saya pun join GA tuu .. Urgghh .. Itulahh pasal kan ? Takkan laa kaye sangat die tu . Dia pakai tektik kotor ni hanya untuk dptkan LIKE drpd org rmai !

Yana Aina said...

diorg nie xfikir dosa ke menipu. hurmm

Rochelle Liong said...

Nasib baik sy x join ><